Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO

§ 1. Postanowienia ogólne

  1. T4R Marcin Chwiłkowski (zwany dalej T4R) z siedzibą w Gutowie Małym, ul. Powidzka 17, 62-300 Września, NIP: 7891153044, REGON 639822196, tel.: +48 691 105 225, e-mail: marcin.chwilkowski@t4r.pl, wprowadza niniejszą politykę prywatności.
  2. Polityka prywatności – określa zasady przetwarzania, przechowywania i zabezpieczenia informacji (danych osobowych) o użytkownikach odwiedzających stronę internetową i sklep internetowy zamieszczony pod adresem www.time4run.com.pl.

§ 2. Polityka Cookies

  1. T4R wykorzystuje pliki Cookies (tzw. ciasteczka) -czyli dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które zapisywane są każdorazowo przez serwer na urządzeniu z którego korzysta Użytkownik. Pliki Cookies nie zawierają żadnych danych osobowych ale zawierają zazwyczaj: unikalny numer, czas przechowywania ich na urządzeniu Użytkownika, nazwę domeny serwisu z którego pochodzą.
  2. Rodzaj plików Cookies i cel stosowania plików Cookies przez T4R:
    1. pliki sesyjne – przechowywanie identyfikatora sesji – zapobiega konieczności ponownego logowania
    2. pliki stałe – zapamiętywanie czy wyświetlono komunikat o Cookies – zapobiega konieczności potwierdzania, że użytkownik zapoznał się z polityką Cookies
    3. pliki ustawień – zapamiętywanie indywidualnych ustawień strony dokonanych przez Użytkownika
    4. pliki zewnętrzne Google – wyświetlanie map, analiza ruchu na stronie internetowej.
    3. Użytkownik ma możliwość określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies poprzez zastosowanie odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej lub ustawieniach konfiguracyjnych usługi na urządzeniu z którego korzysta.
    4. Zmiana ustawień Cookies może spowodować ograniczenia w dostępie do wszystkich funkcji wymagających plików Cookies.
    5. Przez pozostawienie ustawień dot. plików Cookies na poziomie domyślnym, użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie na jego urządzeniu.

§ 3. Dane zapisywane i zbierane przez T4R

  1. Dane dobrowolnie wprowadzane przez Użytkownika na formularzach znajdujących się na stronie internetowej www.time4run.com.pl są automatycznie zapisywane i zbierane przez T4R.
  2. Wprowadzane dane użytkowników sklepu internetowego zamieszczonego na stronie www.time4run.com.pl przypisane są odpowiednio do każdego użytkownika – podział wg indywidualnego loginu

§ 4. Cel wykorzystywania danych osobowych Użytkownika przez T4R

  1. Prawidłowa realizacja zakupów dokonanych przez Użytkowników, poprzez użycie danych osobowych, adresowych i kontaktowych.
  2. Prowadzenie korespondencji dotyczącej szczegółów zamówienia, dostawy lub reklamacji.
  3. Prowadzenie korespondencji administracyjnej konta Użytkownika – np. zmiana danych, przypomnienie hasła,
  4. Udostępnienie danych upoważnionym do ich uzyskania organom, w tym między innymi organom wymiaru sprawiedliwości.

§ 5. Przetwarzanie i bezpieczeństwo danych Użytkownika

  1. Dane osobowe Użytkowników przetwarzane są zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym w szczególności zgodnie z przepisami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
  2. Dane osobowe Użytkowników mogą być przetwarzane także przez inne podmioty biorące udział w realizacji zamówień Użytkownika tj. firmy kurierskie, firmy obsługujące transakcje płatnicze.
  3. Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celu realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, tj. sklep internetowy T4R.
  4. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych w celu ich kontroli i weryfikacji,
  5. ma prawo wystąpić do T4R o usunięcie swoich danych osobowych,
  6. udostępnienie danych osobowych jest dobrowolne.
  7. T4R dba o zabezpieczenie danych Użytkowników oraz dokłada szczególnej staranności w zakresie ochrony przetwarzanych danych osobowych Użytkowników.
  8. T4R oświadcza, że zawartość strony internetowej www.time4run.com.pl nie zawiera treści uznanych za niebezpieczne lub niestosowne dla dzieci i osób poniżej 18 roku życia.

§ 6. Zmiany Polityki prywatności

Wszelkie zmiany Polityki prywatności są na bieżąco aktualizowane na stronie www.time4run.com.pl.

Top